Ilmastotoivoa ahdistuksen sijaan?

Asiantuntijat uskovat, että ilmastokriisin pahimmilta skenaarioilta voidaan yhä välttyä. Ilmastokeskusteluun kaivattaisiin kuitenkin tiedon ja toiminnan lisäksi puhetta tunteista ja toivosta. Tulevaisuus on nuorten. On täysin oikeutettua, että he pitävät ääntä ja vaativat toimia. Vastuu ilmastonmuutoksen hillitsemisestä on kuitenkin aikuisilla.

Vain tilaajille.

Lue »

New Year, New Me!

Ihminen kaipaa ennustettavuutta ja rutiineja. Yli kolmekymppisten Tinder-tilien esittelytekstiin runoillut ”seikkailunhaluinen” tai ”kokeileva” ovat silkkaa kusetusta sekä itselle että muille.

Vain tilaajille.

Lue »

Tyyntä myrskyn edellä?

Kansalaisaloite kannabiksen käytön rangaistavuuden poistamisesta eteni eduskunnan käsittelyyn viime vuonna kovan melun jälkeen – ja sen jälkeen onkin ollut hiljaista. Kuulluksi tulemisen kokemus tyydytti kansalaiset hetkeksi. Aloite saa asiallisen käsittelyn valiokunnassa asiantuntijakuulemisineen, mutta läpi se tuskin menee yksinkertaisesti siksi, että yhteiskuntamme ei ole siihen valmis. Mutta lisää asiallista keskustelua päihdekysymyksistä ja uutta päihdestrategiaa tarvitaan. Sosiaalinen polarisaatio haastaa hyvinvointivaltiotamme ja nuorten huumekuolemien raju kasvu kertoo karua faktaa siitä, että jonkun asian on muututtava. 

Vain tilaajille.

Lue »

Kim Kannussaari kannabistaa työkaluja päihdetyöhön 

Vaikka pois haluaisitkin mennä nyt, niin lue loppuun, yllätyt. Tämä reaktio palkitsee kannabistyön konkarin kerta toisensa jälkeen. Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n negatiivinen stigma ei ole ansaittu, vaan sen moninaiset työmuodot ansaitsevat tulla nähdyksi ehkäisevän työn narratiivin ulkopuolella.

Vain tilaajille.

Lue »

Reissu, joka voisi toteutua

Heippa! Otan tästä repun selkään ja hilpaisen korpeen. Palataan maanantaina astialle. Ai niin. Tässä on karttaan merkittynä reittisuunnitelma, jos vaikka jätän jostain syystä palaamatta sunnuntai-iltaan mennessä.  Jätän sen tähän nähtäväksi. Aion siis vaeltaa tällaisen reitin, jonka läpikäyntiin riittänee 48 tuntia. Kännykkä on mukana, mutta pidän sen suljettuna. Käytän sitä vain hätätapauksessa, eli jos nilkka murtuu …

Reissu, joka voisi toteutua Lue lisää »

Vain tilaajille.

Lue »

NUORTEN HUUMEKUOLEMAT KASVUSSA – MIKSI?

Nuoret juovat ja tupakoivat paljon vähemmän kuin edelliset sukupolvet. Silti samaan aikaan teini-ikäisten huumekuolemat ovat moninkertaistunut muutamassa vuodessa. Jotain pitää tehdä – ja eri tavalla kuin on tehty tähän asti.

Vain tilaajille.

Lue »
Vieritä ylös

Kirjaudu tästä