Laadukasta ja eettistä päihdekasvatusta 5.-9.luokkalaisille

Freestyle-päihdekasvatuskampanja on kiertänyt kouluilla valtakunnallisesti vuodesta 2016 lähtien tarjoten maksutonta päihdekasvatusta 5. – 9.luokkalaisille.

Toimintamme tavoittaa parhaimmillaan vuosittain noin 10 000 nuorta.

Päihteiden käyttö on viime vuosina vähentynyt osittain juuri sen tärkeän työn ansiosta, jota nuorten parissa on jo tehty. Jotta suunta pysyisi oikeana, on välttämätöntä jatkaa. 

Koulun ulkopuoliselle päihdekasvatukselle on yhä kova kysyntä ja todellinen tarve. Yhteistyö koulun ulkopuolisten toimijoiden kanssa rikastuttaa oppimista ja tukee uutta laaja-alaista opetussuunnitelmaa. 

Päihdekasvatustuntien sisällöt räätälöidään koulukohtaisesti vastaamaan kunkin paikkakunnan yksilöllistä tarvetta. Mieluiten otamme oppilaat vastaan pienryhmissä luokittain. Voimme viipyä tarvittaessa useampia päiviä, jotta valittu kohderyhmä ehditään käydä läpi kokonaan.

Päihdeohjaajamme ovat nuoriso-ja kasvatusalan ammattilaisia sekä koulutettuja kokemusasiantuntijoita. Päihdekasvatuksemme noudattaa ehkäisevälle päihdetyölle asetettuja eettisiä laatukriteereitä ja pyrkii edistämään työssään päihteiden käyttäjien humaania kohtelua.

Vierailut ovat kouluille ilmaisia. Toiminta rahoitetaan Freestyle-verkkolehden ja nettisivujemme mainosmyynnillä. FS-Kustannus Oy on yhteiskunnallista työtä tekevä sosiaalinen yritys.

Lue lisää toiminnastamme Usein Kysytyistä Kysymyksistä UKK-välilehdeltä! 

Kuulumisia kentältä:

Eetun tunnelmia Ruskon kouluvierailuviikolta syyskuussa 2020:

Koronavuosi on ollut monille vaikea, mutta Freestyle ei jää lepäämään laakereilleen. Syyskuussa tuli pyyntö lähteä tekemään päihdekasvatusta Ruskoon, Turun liepeille ja minä hetkeäkään miettimättä tartuin keikkatarjoukseen ja aloin suunnittelemaan työreissua.

 
Vallitsevan tilanteen vuoksi vierailut ovat olleet vähissä, joten oli mahtavaa, että tämä toteutui. 
 
Ensimmäinen päivä oli varattu alakoululle eli viides- ja kuudesluokkalaisille. 
Alkuun kerroin hieman itsestäni ja keskustelimme yhdessä lasten kanssa siitä, mitä päihteet ovat ja ovatko he kohdanneet päihtyneitä ihmisiä. Lisäksi puhuimme siitä, millaisia tunteita nämä tilanteet ovat herättäneet. 
 
Aihe herätti paljon keskustelua ja huomasi hyvin, kuinka vapauttavaa lapsille oli, että he pääsivät kertomaan tilanteista jollekin aikuiselle. Esiin nousi kokemuksia varsinkin vanhempien päihteidenkäytöstä ja siitä, miten he päihtyneinä muuttuvat. Ensimmäinen vierailupäivä oli todella onnistunut. Alakoululaiset saivat sydämeni sulamaan. He kävivät myös kysymässä itse rehtorilta tuntien jälkeen, milloin tulen uudestaan. Mielestäni tämä kertoo hyvin siitä, miten paljon ala-asteikäisetkin tarvitsevat päihdekasvatusta. Tiedän sen myös kokemuksesta: itse aloitin päihteidenkäytön jo ala-asteella. 
 
Kaksi seuraavaa päivää oli varattu viereisen yläasteen puolelle, eli seiska-, kasi- ja ysiluokkalaisille.Yläkoululla pidettävillä tunneilla minulla on tapana antaa oppilaille mahdollisuus pyytää opettajaa poistumaan luokasta, jotta ilmapiiri olisi rento ja luottamusta herättävä.  Usein oppilaat pelkäävät avata kokemuksiaan rangaistuksen pelon vuoksi, jos opettaja on paikalla. Opettajat tämän nopeasti huomasivatkin ja lähtivät mieluusti pitämään taukoa. 
 
Tarinani jälkeen heräsi paljon keskustelua ja kysymyksiä. Mieleen jäi varsinkin erityisluokka, joka tarinan edetessä rauhoittui ja oikeasti kiinnostuneena kuunteli ja kyseli. He kävivät myös kehumassa oppituntia, mitä he eivät kuulemma koskaan tee. Yläasteilla päihdekasvatukselle on aivan erityisesti tarvetta. Tänäkin syksynä olen kohdannut nuoria, jotka ovat sanoneet, etteivät he ole saaneet aiemmin vastaavaa päihdekasvatusta, jota vierailuni ovat tarjonneet. 
 
Tämän reissun mieleenpainuvin kohtaaminen oli kuitenkin se, kun opettajahuoneen ovelle oli tullut tyttö kyselemään minua. Hän tahtoi minun kirjottavan kannustusviestin ystävälleen, jonka pilvenpoltosta oli huolissaan. Tyttö pelkäsi menettävänsä ystävänsä päihteille.  Lupasin jutella tämän ystävän kanssa.
 
Tällaiset kohtaamiset jäävät mietityttämään ja koskettavat joka kerta. Tämä ei ole työ, jossa työnteko loppuisi heti työajan loppuessa. 
 
Kerroin tälle päihteitä käyttävälle nuorelle omasta kokemuksestani ja siitä, miten tällä hetkellä voi tuntua, ettei päihteiden käyttö olisi niin iso paha. Näiden ratkaisujen vuoksi voi kuitenkin menettää ison osan elämästään – jollei koko elämäänsä.
 
Juttelimme hetken ja nuori kiitteli viestistä. Hän kertoi jo heränneensä ongelman äärelle, ja saaneensa minulta tarvittavaa voimaa viedä lopettamispäätös toteutukseen. 
 
Minulle nämä ovat niitä hetkiä, joissa ymmärrän työmme tärkeyden. 
 
Loppuun haluan puhua hieman juurikin siitä tarpeesta, mikä nuorilla on tulla kuulluksi. Heillä on suuri tarve päästä puhumaan päihteistä jollekin luotettavalle aikuiselle. 
 
Haluaisinkin vastuuttaa kouluja ja päättäjiä tekemään sellaisia ratkaisuja, joiden myötä nuoret pääsevät keskustelemaan päihdeasioista ja saavat kaiken tarvittavan tiedon niihin liittyvistä asioista, koronasta huolimatta. Ruskon koulut toimivat vastuullisesti asian suhteen.
 
Jos nuoret eivät pääse kysymään, kuulemaan ja kertomaan näistä asioista, niin mikä on lopputulos? 
 
Päihdekasvatuksen tärkeyttä ei tule unohtaa, vaikka korona haastaakin.
 
Vaikeina aikoina ehkäisevä työ on entistäkin tärkeämpää.

Eetu 

Päihdeohjaajamme Teemu Tuomainen juttelemassa 5.-6.-luokkalaisille päihteistä Raisiossa 14.1.2020. Teemun oma tarina kiinnosti ja juttua riitti välitunneille saakka. 

 

Lauran kuulumisia vuoden 2019 lopulla:

Aloitin koulukierrokset syyskuun 2019  alussa Espoosta, josta matka on jatkunut Siikajoelle, Ouluun, Kempeleeseen ja Tyrnävälle. Sadat kilometrit ovat taittuneet yöjunissa, iltapäivien ruuhkavuoroissa, paikallisbusseissa ja henkilöautolla. Menimme minne tahansa, työllemme tuntuu olevan tarvetta.

Suomalaiset nuoret vaikuttavat olevanverrattain hyvin erilaisissa asemissa sen suhteen, kuinka paljon he päihteistä ja niiden riskeistä tietävät. Koulujen välillä on suuria eroja siinä, miten paljon aihetta käsitellään. Toisaalta yhden luokankin sisällä erot saattavat olla merkittäviä. Yhdessä pöydässä aihe ei ole lainkaan ajankohtainen, kun taas viereisessä päihteet ovat jo tuttu juttu.

Monelta koululta on tullut viestiä siitä, että erityisesti kannabiksen ja nuuskan käsittely nuorten kanssa on hyvin tarpeellista. Nuuskaamisesta on tullut arkipäivää ja jopa alakoululaisilla on huumekokeiluita.

Olemme järjestäneet syksyn mittaan hyvin erilaisia tunteja. Perinteisesti olemme suosineet pieniä ryhmiä ja keskusteluun perustuvaa vuorovaikutusta, mutta pyynnöstä olemme räätälöineet myös muutamia kokonaisia vuosiluokkia yhdistäviä tilaisuuksia suurilla yhtenäiskouluilla, joissa lukuisten yksittäisten pienryhmien aikataulun laatiminen on ollut hankalaa.

Tällaisissa ”massaluennoissa” on etunsa: parissa päivässä olemme tavoittaneet satoja opiskelijoita. Toisaalta ne asettavat päihdekasvattajan ja opiskelijat asetelmaan, jossa keskustelu ei välttämättä ole yhtä helppoa, kuin luokkatilassa. Tilanne vaatii paljon myös päihdekasvattajalta: on aivan eri asia jutella 25 nuoren kanssa kuin seistä mikki kädessä satapäisen yleisön edessä.

Haasteista huolimatta kokeilut ovat olleet onnistuneita. Niitä ovat kiitelleet sekä opettajat että oppilaat. Tärkeintä on ollut kuitenkin huomata, ettei tilanne ole vaikuttanut nuorten mahdollisuuteen kysyä tai jakaa omia kokemuksiaan. Välillä ilmassa on ollut niin monta viittaavaa käsivartta, että aika on yksinkertaisesti loppunut kesken.

Isojen ryhmien kanssa olemme edenneet kokemusasiantuntijan tarina edellä. Sen kautta nuorille on pyritty avaamaan sitä, miten salakavalasti päihdeongelma kehittyy – ja miten se voi tulla kenelle tahansa. Samalla olemme käsitelleet jonkin verran myös mielenterveyteen liittyviä teemoja ja sitä, miten tärkeää on pitää itsestään hyvää huolta.

Juuri kokemustarinat ovat herättäneet nuorissa ajatuksia ja tunteita, kerrottiin niitä sitten salissa tai pienessä luokkahuoneessa. Esimerkiksi Laanilan koululla oppilaat kirjoittivat erään tunnin jälkeen kerättyihin palautelappuihin lukuisia positiivisia palautteita. Useissa toistui sama ajatus: on hyvä, että asiasta puhuu joku, joka todella tietää mistä hän puhuu.

Kokemustarinat antavat myös opettajille uusia työvälineitä aiheen jatkokäsittelyyn. Inhimillinen, todellinen esimerkki päihdemaailman pimeydestä ja riskeistä antaa mahdollisuuden lähestyä aihetta aivan eri tavoin kuin oppikirja.

Syksyn mittaan kouluilla on pyyhitty kyyneleitä ja vaihdettu lämpimiä halauksia. Moni nuori on halunnut jäädä juttelemaan tunnin jälkeen vielä kahdestaan. Minulle itselleni juuri nuo henkilökohtaiset keskustelut ovat olleet ikimuistoisia. Olen ollut todella otettu siitä, että nuoret ovat kokeneet, että he voivat puhua minulle. En varmasti tule unohtamaan sitäkään, kun lokakuun viimeinen luento päättyi ja eräs opiskelija asteli luokseni. ”Saanko halata sinua?”, nuori kysyi.

Jokainen tällainen kohtaaminen vahvistaa entisestään uskoani siihen, että päihdekasvatukselle on nuorten parissa todellinen tarve ja kysyntää. Juuri nyt meillä on mahdollisuus tavoittaa sekä ne, jotka eivät vielä käytä päihteitä kuin myös ne nuoret, joilla on jokokeiluja ja mahdollisesti jo ongelmia. Meillä on mahdollisuus kertoa riskeistä mutta myös valaa heihin uskoa, että kaikesta on mahdollista selvitä.

Juuri nyt meillä on mahdollisuus tehdä valtavan tärkeää työtä.

Laura

KOULUVIERAILUT 

 

KEVÄT 2021

UUSIKAUPUNKI

HANKO

 

SYKSY 2020

VKO 41 +45 RUSKO

VKO 50 SEINÄJOKI

 

KEVÄT 2020

14.1.2020 RAISIO, Ihalan koulu + vanhempainilta

28.1.2020 KEMI, Sauvosaaren koulu

3.-6.2.2020 RAUMA, useiden koulujen kierros

26.2 HELSINKI, Yhteislyseon koulu

TURKU, Topeliuksen koulu

PORVOO, Albert Edelfeltin koulu

 

SYKSY 2019

17.9 ESPOO, Ymmerstan koulu

25.9 SIIKAJOKI, Gumeruksen koulu 

10.10 OULU, Merikosken koulu

11.10 KEMPELE, Ylikylän koulu

15.-16. 10 OULU, Laanilan koulu

17.10 TYRNÄVÄ, Kuulammen koulu 

11.11. OULU, Kaakkurin koulu

22.11. Kuulammen koulu, Tyrnävä 

26.11. Ylikylän koulu, Kempele 

 

Lehden tilaaminen ei automaattisesti aktivoi vierailuamme, vaan tilaajan tulee tehdä varaus. Vierailut toteutetaan varausjärjestyksessä maantieteellisten mahdollisuuksien mukaan.

 

Ilmoita koulusi jonoon: 
laura@freestylelehti.fi tai mirkka@freestylelehti.fi

 

Vaaleanpunaiset nuuskarasiat on brändätty erityisesti tytöille. AIJA SVENSSON / LEHTIKUVA

Palautetta kouluvierailuista

Haluan kiittää todella paljon tämän vuotisesta Freestylen koulukiertueesta Raumalla. Palaute on ollut positiivista. Olin itse eilen vanhemmille suunnatussa tilaisuudessa ja kyllä kuuntelivat hiljaa ja mielenkiinnolla Teemun esitystä. Teemu osasi asiansa hyvin ja tilaisuudessa virisi myös hyvää keskustelua ja vanhemmat kyselivät paljon. Eräs vanhempi sanoi, että aina kun hän kysyy lapseltaan koulupäivän jälkeen kuulumisia niin koskaan ei oikein saa mitään vastausta, mutta nyt tämä lapsi oli itse mennyt kertomaan Teemun vierailusta koulussa, että miten se oli ollut ajatuksia herättävä. Josko näillä vierailuilla saadaan estettyä yksikin päihdekierre, niin näillä on ollut toivottu vaikutus.

Lähetäthän vielä Teemulle valtavat kiitokset rohkeudesta puhua näistä asioista. Hänellä on hyvä tyyli esiintyä! Ja minun puolestani voidaan vaikka heti lyödä lukkoon ensi vuoden päivät milloin tulette taas Raumalle. Tämä toimintahan on Rauman kaupungin ehkäisevän päihdetyön vuosikellossa ja tarkoituksena toteuttaa joka vuosi 7-luokkalaisille ja heidän vanhemmilleen. Uskon, että tämä toiminta alkaa tuottaa tulosta tulevaisuudessa kun kaikki seiskat käyvät tämän ”myllyn” läpi! Oikein hyvää kevättä Freestylen porukoille!

Erään vanhemman palaute:

Kokemusasiantuntijan rohkea tapa avata oma elämä vieraille ihmisille on ihailtavaa ja rohkeaa. Hänen kaunistelematon tarinansa siitä miten tapahtui ensimmäinen kokeilu ja miten lyhyt matka siitä oli kovien huumeiden käyttöön ja vakavaan päihdekierteeseen pysäytti. Vankilakierre ja viranomaisverkoston apu käytiin läpi. Itselläni vanhempana illan antina oli, että avoimet keskusteluvälit, aito kiinnostus nuoren asioihin ja varhainen havainnointi ja puuttuminen ongelmiin on se mitä itse voin tehdä. Kaiken eteen ei vanhempana pääse ja tarkoitus on myös nauttia elämän mukanaan tuomasta ilosta eikä antaa huolen sumentaa katsetta. Päihdevalistusillassa tieto ei lisännyt kohdallani tuskaa vaan antoi toivoa, että elämä kantaa. Kiitos vielä kaupungille tilaisuuden mahdollistamisesta ja kokemusasiantuntijalle vaikuttavasta läsnäolosta.

Terveisin:
Anna Kuromaa
Perhekeskuksen päällikkö
RAUMAN KAUPUNKI

Hei!

Kiitos vielä vierailusta Kemissä ja läsnäolevasta kerronnasta. Kun tarina ja fakta limittyvät, syntyy elämänmakuista tietoa, jolla on ääni ja kasvot. Päihdeasioista pitää puhua lapsille ja nuorille ajoissa, jotta he ovat valmiita päihdeasioita kohtaamaan sitten yksin tuolla kovassa elämässä ja maailmassa. Kaikkea hyvää toivoen, Heli ja Sauvosaaren koulun väki

Lämmin kiitos vierailusta Ihalan koululla. Oppilaat saivat paljon ajattelemisen aihetta ja osasit sopivalla tasolla kertoa näistä pysäyttävistä ja vakavista asioista. Teette tärkeää työtä, kaikkea hyvää sinulle Teemu ja toivottovasti pääset vielä moneen moneen kouluun kertomaan tarinaasi.
Yst. Heli Ihalan koulusta

Raumalla 7-luokkalaisille pidetty Freestylen koulukiertue on saanut ihan hirmuisen paljon kehuja (niin nuorilta, vanhemmilta, opettajilta kuin terveydenhoitajiltakin) ja siihen on moneltakin taholta toivottu jatkoa. Olemme itse asiassa puhuneet monialaisessa Ehkäisevän päihdetyön elimessä Raumalla, että ottaisimme Freestylen koulukiertueen mielellämme vuosikelloon, jolloin tästä voitaisiin tehdä perinne aina kunkin vuoden 7-luokkalaisille. Teidän toimintanne ja sen vaikuttavuus on saanut kehuja aina päättäjätasolta sinne nuoriin asti! Terveisin, Anna Kuromaa
Perhekeskuksen päällikkö

Päihdekasvattajan vierailu Alavieskan yhtenäiskoululla 5.-9. luokkalaisten luona oli todella hyvä ja lämminhenkinen. Kun keskustelut käydään  pienryhmittäin, niin keskusteluja syntyy paljon paremmin kuin suuressa liikuntasalissa, jossa olisi koko koulu koolla. Päihdekasvattajalla on taito lukea ryhmää ja puhua heidän ikätasonsa mukaisesti. Jokaiselle oppilaalle tuli varmasti tunne, että hän tuli kuulluksi ja nähdyksi, koska jokainen sai vuorollaan puheenvuoron. Ketään ei kuitenkaan pakotettu avautumaan omista henkilökohtaisista asioista, vaan asioita käsiteltiin tarvittaessa yleisellä tasolla.  Olin yllättynyt kuinka avoimesti ja rohkeasti nuoret keskustelivat. Vieraileva puhuja tukee hyvin koulunuorisotyötäkin ja avaa keskusteluja vapaa-ajalla nuorisotilan avoimissa ovissakin. Opettajien läsnäolo ei ole ollenkaan pakollinen näiden tuntien aikana, mutta paikalla on hyvä olla esim. koulunuorisotyöntekijä tai kuraattori, joka jollain tasolla ainakin tuntee ryhmät ja oppilaat. Suosittelen lämpimästi näitä vierailuja kaikille kouluille! 
Koulunuorisotyöntekijä, Alavieska

Kiitos hyvästä päihdekasvatusvierailusta. Paljon hyvää palautetta on tullut niiltä opettajilta jotka olivat mukana tunneilla. Lämminhenkistä ja ikäkauteen sopivaa kunkin ryhmän kohdalla oli ollut juttelu ja tehtävät. Voimme suositella muillekin!  Toivoo Alavieskan yhtenäiskoulun väki

 

Lue lisää

Ilmoita koulusi jonoon

Tiedote vanhemmille

Lataa kouluvierailusopimus tästä

PÄIHDEOHJAAJAMME ESITTÄYTYVÄT

LAURA JUNTUNEN

Laura Juntunen on 28-vuotias toimittaja ja kokemusasiantuntija. Laura kirjoittaa juttuja myös kampanjamme omaan Freestyle-lehteen. 

Kokemusasiantuntijana Laura on tehnyt hyvin erilaisia keikkoja kahdenkeskisistä keskusteluista aina suurempiin massaluentoihin. Lauralla on erikoisosaamista mielenterveysongelmien ja päihteidenkäytön suhteesta, tyttöjen asemasta päihdepiireissä ja seksuaaliväkivallasta.

Koulutukseltaan Laura on valtiotieteiden kandidaatti. Kokemusasiantuntijaksi hän kouluttautui keväällä 2019.

TEEMU TUOMAINEN

Teemu on 38-vuotias nuoriso- ja yhteisöohjaaja, joka on tehnyt ehkäisevää päihdetyötä useamman vuoden ajan.

Teemu on käynyt Youth Against Drugs ry:n järjestämän kokemusasiantuntijakoulutuksen ja tehnyt päihdekasvatusta koulukeikkojen lisäksi myös festareilla. 

Teemulla on vankkaa osaamista päihdeongelmista ja tietoa esimerkiksi kovien huumeiden riskeistä. Sosiaalialan asiaosaamisen lisäksi hän puhuu koulukeikoilla avoimesti omista nuoruuden kokemuksistaan, yleisön ikätason huomioiden. 

Teemun rehellinen selviytymistarina ulos huume- ja rikoskierteestä ja vertaistuen voimasta herättää nuorissa usein runsaasti mielenkiintoa ja kysymyksiä sekä valaa uskoa myös niihin, jotka kamppailevat samankaltaisten ongelmien kanssa. 

EETU PAKKANEN

Eetu on 30-vuotias kokemusasiantuntija, joka on työskennellyt pitkään vapaaehtoisena päihdetyön kentällä. Eetu on tottunut kohtaamaan nuoria ja kertomaan kokemuksistaan niin festari- kuin koulukeikoillakin. 

Eetu on avoin ja sosiaalinen päihdekasvattaja, jolla on laaja-alaista tietoa päihdeongelmista ja sekakäytön riskeistä. Hänellä on taito kertoa nuorille avoimesti siitä, miten esimerkiksi koulukiusaaminen voi altistaa päihdekokeiluille ja miten huumeongelma johtaa usein myös rikoksen tielle. 

Eetu on kouluttautunut kokemusasiantuntija. Tällä hetkellä hän opiskelee sosionomiksi. 

toteutuneet KOULUVIERAILUT

KOULUVIERAILUT 2019 

TAMMIKUU
24.-25.1.2019 JYVÄSKYLÄ, Kuokkalan yhtenäiskoulu (7.luokat) 

HELMIKUU
NILSIÄ, Nilsiän yhtenäiskoulu
VKO 8 OULU (siirretty sairastapauksen vuoksi) 

MAALISKUU
7.-8.3.2019 SEINÄJOKI, Pruukin koulu  
12.-14.3.2019 PORVOO, Albert Edelfeltin koulu 
26.3.-29.3.2019 JYVÄSKYLÄ, Kuokkalan yhtenäiskoulu (syksyllä käymättä jääneet vuosiluokat + vanhempainilta 26.3 klo 18) 

HUHTIKUU
1.-3.4. HANKASALMI, useiden koulujen kierros
4.4. MULTIA, Sinervän koulukeskus
11.4. JYVÄSKYLÄ, Mankolan yhtenäiskoulu
VKO 15 RAUMA, Nanun koulu, Raumanmeren peruskoulu, Nortamon peruskoulu ja Rauman normaalikoulu

KOULUVIERAILUT  2018 

TAMMIKUU 
16.-18.1.2018 MUSTASAARI, Mustasaaren Keskuskoulu ja Tuovilan koulu 

HELMIKUU
6.-9.2.2018 JYVÄSKYLÄ, Palokan yhteinäiskoulu 
27.-28.2.2018 JÄRVENPÄÄ, Järvenpään yhteiskoulu ja Kinnarin koulu 

MAALISKUU
6.3.2018 JÄMSÄ, Kuoreveden yhtenäiskoulu ja Länkipohjan koulu 
7.3.2018 JÄMSÄ, Paunun koulu 
13.-15.3.2018 JÄMSÄ, Kankarisveden koulu 
20.-22.3.2018 JOENSUU, Pyhäselän koulu
23.3.2018 JOENSUU, Hammaslahden alakoulu 

HUHTIKUU
5.4.2018 HAMINA, Pappilansalmen koulu 
10.-11.4.2018 LEMPÄÄLÄ, Hakkarin koulu 
17.4.2018 TAMPERE, Kristillinen koulu 
19.4.2018 TURENKI, Turengin koulu 
24.-26.4.2018 TURKU, Vasaramäen koulu 

TOUKOKUU
8.-9.5.2018 TOIJALA, Toijalan yhteiskoulu 
15.5.2018 ESPOO, Kantokasken koulu 
16.-18.5.2018 ESPOO, Tiistilän koulu 
24.-25.5 YLÖJÄRVI, Metsäkylän yhtenäiskoulu 
29.5 MULTIA, Sinervän koulukeskus 
31.5 YPÄJÄ, Kartanon yläkoulu 

ELOKUU
14.8 HAAPAMÄKI, Haapamäen yhteiskoulu 
21.8 RAUTAVAARA, Rautavaaran koulu 
27.-28.8.2018 JYVÄSKYLÄ, Mankolan yhtenäiskoulu 
30.8 SAARIJÄRVI, Saarijärven yhteinäiskoulu 

SYYSKUU
5.9 LAHTI, Lahden Kristillinen koulu 
13.9.2018 KUHMOINEN, Kuhmoisten yhtenäiskoulu 
19.9.2018 KUOPIO, Taitokodit Oy 
27.-28.9.2018 VESILAHTI, Vesilahden yläaste

LOKAKUU
2.10.2018 ESPOO, Nöykkiönlaakson koulu 
15.-17.10.2018 EURA, Euran yhteiskoulu

MARRASKUU
1.11.2018 ÄÄNEKOSKI, Koulunmäen yhteiskoulu 
7.-8.11.2018 ALAVIESKA, Alavieskan yhtenäiskoulu (Ehkäisevän päihdetyön -viikko) 
21.11 SEINÄJOKI, Pruukin koulu (vanhempainilta)  
29.-30.11 JYVÄSKYLÄ, Kuokkalan yhtenäiskoulu

JOULUKUU
10.-11.12.2018 SIIKAJOKI, Ruukin koulu  

KOULUVIERAILUT 2017

TAMMIKUU 
17.-18.1.2017 SONKAJÄRVI, Sonkajärven yläkoulu 
19.-20.1.2017 LAPINLAHTI, Portaanpään kansanopisto 
24.1.2017 JYVÄSKYLÄ, Tikan koulu 
25.1.2017 JYVÄSKYLÄ, Kuokkalan yhtenäiskoulun alakoulu 
26.-27.1.2017 JYVÄSKYLÄ, Keltinmäen koulu 

HELMIKUU  
1.-3.2.2017 MIKKELI, Urheilupuiston koulu 
7.-8.2.2017 VANTAA, Hiekkaharjun koulu 
9.-10.2.2017 HELSINKI, Apollon Yhteiskoulu 
15.-17.2.2016 MIKKELI, Kalevankankaan koulu 
21.-24.2.2017 ORIMATTILA, Jokivarren koulu 

MAALISKUU 
14.-17.3.2017 HÄMEENLINNA, Iittalan yhtenäiskoulu 
21.3.2017 LUHANKA, Tammijärven koulu 
23.3.2017 ESPOO, Lahnuksen koulu 

HUHTIKUU  
11.-12.4.2017 ORIMATTILA, Kuivannon ja Vuorenmäen koulu 
19.-21.4.2017 HUITTINEN, Pellonpuiston koulu 

TOUKOKUU 
4.-5.5.2017 JUUKA, Poikolan koulu 
10-11.5.2017 HELSINKI, Lauttasaaren Yhteiskoulu 

ELOKUU  
22.-23.8.2017 LIPERI, Ylämyllyn koulu 
29.8.2017 HAMINA, Vehkalahden koulu 

SYYSKUU 
6.-7.9.2017 ESPOO, Westendinpuiston koulu 
12.9.2017 VANTAA, Steiner koulu 
14.9.2017 ESPOO, Komeetan koulu 
19.-21.9.2017 LEMPÄÄLÄ, Sääksjärven koulu 
26.-28.9.2017 JYVÄSKYLÄ, Kuokkalan yhtenäiskoulu 

LOKAKUU 
3.-4.10.2017 EURAJOKI, Eurajoen yhteiskoulu 
24.-25.10.2017 JOENSUU, Eno koulu 
26.-27.10.2017 JOENSUU, Uimaharjun koulu 

MARRASKUU 
7.-8.11.2017 JOUTSA, Joutsan yhtenäiskoulu 
14.11.2017 VARKAUS, Puurtilan koulu 
15.11.2017 VARKAUS, Lehtoniemen koulu 
16.11.2017 VARKAUS, Könönpellon koulu 
17.11.2017 VARKAUS, Waltterin koulu 

KOULUVIERAILUT 2016

SYYSKUU
5.-8.9 OULU, Haukiputaan koulu 
12.-14.9 OULU, Laivakankaan koulu 
15.-16.9 OULU, Kastellin koulu

LOKAKUU
25.-26.10 VANTAA, Simonkallion koulu 
27.-28.10 VANTAA, Hämeenkylän koulu

MARRASKUU
7.11 VANTAA, Martinlaakson koulu 
8.-10.11 HELSINKI, Herttoniemen yhteiskoulu 

HUOM!

Lehden tilaaminen ei vielä automaattisesti aktivoi vierailuamme, vaan tilaajan tulee olla yhteydessä meihin ja tehdä varaus. Vierailut toteutetaan varausjärjestyksessä maantieteellisten mahdollisuuksien mukaan. 
Ilmoita koulusi jonoon: mirkka@freestylelehti.fi 
Lehden tilaajapalvelu: laura@freestylelehti.fi 

Jaa sosiaalisessa mediassa
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Vieritä ylös

Kirjaudu tästä