Laadukasta ja eettistä päihdekasvatusta 5.-9.luokkalaisille
Freestyle-päihdekasvatuskampanja on kiertänyt kouluilla valtakunnallisesti vuodesta 2016 lähtien tarjoten maksutonta päihdekasvatusta 5. – 9.luokkalaisille.
Toimintamme tavoittaa vuosittain noin 10 000 nuorta.
Päihteiden käyttö on viime vuosina vähentynyt osittain juuri sen tärkeän työn ansiosta, jota nuorten parissa on jo tehty. Jotta suunta pysyisi oikeana, on välttämätöntä jatkaa.
Koulun ulkopuoliselle päihdekasvatukselle on yhä kova kysyntä ja todellinen tarve. Yhteistyö koulun ulkopuolisten toimijoiden kanssa rikastuttaa oppimista ja tukee uutta laaja-alaista opetussuunnitelmaa.
Nykyään nuoria puhuttavat varsinkin nuuska ja huumeet. Paljon keskustelemme nuorten kanssa myös sähkötupakasta ja energiajuomista.
Päihdekasvatustuntien sisällöt räätälöidään koulukohtaisesti vastaamaan kunkin paikkakunnan yksilöllistä tarvetta. Mieluiten otamme oppilaat vastaan pienryhmissä luokittain. Voimme viipyä tarvittaessa useampia päiviä, jotta valittu kohderyhmä ehditään käydä läpi kokonaan.
Päihdeohjaajamme ovat nuoriso-ja kasvatusalan ammattilaisia sekä koulutettuja kokemusasiantuntijoita. Päihdekasvatuksemme noudattaa ehkäisevälle päihdetyölle asetettuja eettisiä laatukriteereitä ja pyrkii edistämään työssään päihteiden käyttäjien humaania kohtelua.
Vierailut ovat kouluille ilmaisia. Toiminta rahoitetaan Freestyle-verkkolehden ja nettisivujemme mainosmyynnillä. FS-Kustannus Oy on yhteiskunnallista työtä tekevä sosiaalinen yritys.
Lue lisää toiminnastamme Usein Kysytyistä Kysymyksistä UKK-välilehdeltä!
Kuulumisia kentältä:
Eetun tunnelmia Ruskon kouluvierailuviikolta syyskuussa 2020:Koronavuosi on ollut monille vaikea, mutta Freestyle ei jää lepäämään laakereilleen. Syyskuussa tuli pyyntö lähteä tekemään päihdekasvatusta Ruskoon, Turun liepeille ja minä hetkeäkään miettimättä tartuin keikkatarjoukseen ja aloin suunnittelemaan työreissua.
Eetu
Päihdeohjaajamme Teemu Tuomainen juttelemassa 5.-6.-luokkalaisille päihteistä Raisiossa 14.1.2020. Teemun oma tarina kiinnosti ja juttua riitti välitunneille saakka.
Lauran kuulumisia vuoden 2019 lopulla:
Aloitin koulukierrokset syyskuun 2019 alussa Espoosta, josta matka on jatkunut Siikajoelle, Ouluun, Kempeleeseen ja Tyrnävälle. Sadat kilometrit ovat taittuneet yöjunissa, iltapäivien ruuhkavuoroissa, paikallisbusseissa ja henkilöautolla. Menimme minne tahansa, työllemme tuntuu olevan tarvetta.
Suomalaiset nuoret vaikuttavat olevanverrattain hyvin erilaisissa asemissa sen suhteen, kuinka paljon he päihteistä ja niiden riskeistä tietävät. Koulujen välillä on suuria eroja siinä, miten paljon aihetta käsitellään. Toisaalta yhden luokankin sisällä erot saattavat olla merkittäviä. Yhdessä pöydässä aihe ei ole lainkaan ajankohtainen, kun taas viereisessä päihteet ovat jo tuttu juttu.
Monelta koululta on tullut viestiä siitä, että erityisesti kannabiksen ja nuuskan käsittely nuorten kanssa on hyvin tarpeellista. Nuuskaamisesta on tullut arkipäivää ja jopa alakoululaisilla on huumekokeiluita.
Olemme järjestäneet syksyn mittaan hyvin erilaisia tunteja. Perinteisesti olemme suosineet pieniä ryhmiä ja keskusteluun perustuvaa vuorovaikutusta, mutta pyynnöstä olemme räätälöineet myös muutamia kokonaisia vuosiluokkia yhdistäviä tilaisuuksia suurilla yhtenäiskouluilla, joissa lukuisten yksittäisten pienryhmien aikataulun laatiminen on ollut hankalaa.
Tällaisissa ”massaluennoissa” on etunsa: parissa päivässä olemme tavoittaneet satoja opiskelijoita. Toisaalta ne asettavat päihdekasvattajan ja opiskelijat asetelmaan, jossa keskustelu ei välttämättä ole yhtä helppoa, kuin luokkatilassa. Tilanne vaatii paljon myös päihdekasvattajalta: on aivan eri asia jutella 25 nuoren kanssa kuin seistä mikki kädessä satapäisen yleisön edessä.
Haasteista huolimatta kokeilut ovat olleet onnistuneita. Niitä ovat kiitelleet sekä opettajat että oppilaat. Tärkeintä on ollut kuitenkin huomata, ettei tilanne ole vaikuttanut nuorten mahdollisuuteen kysyä tai jakaa omia kokemuksiaan. Välillä ilmassa on ollut niin monta viittaavaa käsivartta, että aika on yksinkertaisesti loppunut kesken.
Isojen ryhmien kanssa olemme edenneet kokemusasiantuntijan tarina edellä. Sen kautta nuorille on pyritty avaamaan sitä, miten salakavalasti päihdeongelma kehittyy – ja miten se voi tulla kenelle tahansa. Samalla olemme käsitelleet jonkin verran myös mielenterveyteen liittyviä teemoja ja sitä, miten tärkeää on pitää itsestään hyvää huolta.
Juuri kokemustarinat ovat herättäneet nuorissa ajatuksia ja tunteita, kerrottiin niitä sitten salissa tai pienessä luokkahuoneessa. Esimerkiksi Laanilan koululla oppilaat kirjoittivat erään tunnin jälkeen kerättyihin palautelappuihin lukuisia positiivisia palautteita. Useissa toistui sama ajatus: on hyvä, että asiasta puhuu joku, joka todella tietää mistä hän puhuu.
Kokemustarinat antavat myös opettajille uusia työvälineitä aiheen jatkokäsittelyyn. Inhimillinen, todellinen esimerkki päihdemaailman pimeydestä ja riskeistä antaa mahdollisuuden lähestyä aihetta aivan eri tavoin kuin oppikirja.
Syksyn mittaan kouluilla on pyyhitty kyyneleitä ja vaihdettu lämpimiä halauksia. Moni nuori on halunnut jäädä juttelemaan tunnin jälkeen vielä kahdestaan. Minulle itselleni juuri nuo henkilökohtaiset keskustelut ovat olleet ikimuistoisia. Olen ollut todella otettu siitä, että nuoret ovat kokeneet, että he voivat puhua minulle. En varmasti tule unohtamaan sitäkään, kun lokakuun viimeinen luento päättyi ja eräs opiskelija asteli luokseni. ”Saanko halata sinua?”, nuori kysyi.
Jokainen tällainen kohtaaminen vahvistaa entisestään uskoani siihen, että päihdekasvatukselle on nuorten parissa todellinen tarve ja kysyntää. Juuri nyt meillä on mahdollisuus tavoittaa sekä ne, jotka eivät vielä käytä päihteitä kuin myös ne nuoret, joilla on jokokeiluja ja mahdollisesti jo ongelmia. Meillä on mahdollisuus kertoa riskeistä mutta myös valaa heihin uskoa, että kaikesta on mahdollista selvitä.
Juuri nyt meillä on mahdollisuus tehdä valtavan tärkeää työtä.
Laura
KOULUVIERAILUT
SYKSY 2020
VKO 41 RUSKO, Varsinais-Suomi
VKO 44 ALAVIESKA (siirtyy koronatilanteesta johtuen)
VKO 45 RUSKO, Varsinais-Suomi
VKO 50 SEINÄJOKI
KEVÄT 2021
Toukokuu – UUSIKAUPUNKI
KEVÄT 2020
14.1.2020 RAISIO, Ihalan koulu + vanhempainilta
28.1.2020 KEMI, Sauvosaaren koulu
3.-6.2.2020 RAUMA, useiden koulujen kierros
26.2 HELSINKI, Yhteislyseon koulu
TURKU, Topeliuksen koulu
PORVOO, Albert Edelfeltin koulu
SYKSY 2019
17.9 ESPOO, Ymmerstan koulu
25.9 SIIKAJOKI, Gumeruksen koulu
10.10 OULU, Merikosken koulu
11.10 KEMPELE, Ylikylän koulu
15.-16. 10 OULU, Laanilan koulu
17.10 TYRNÄVÄ, Kuulammen koulu
11.11. OULU, Kaakkurin koulu
22.11. Kuulammen koulu, Tyrnävä
26.11. Ylikylän koulu, Kempele
Lehden tilaaminen ei automaattisesti aktivoi vierailuamme, vaan tilaajan tulee tehdä varaus. Vierailut toteutetaan varausjärjestyksessä maantieteellisten mahdollisuuksien mukaan.
Ilmoita koulusi jonoon:
laura@freestylelehti.fi tai mirkka@freestylelehti.fi
Palautetta
Haluan kiittää todella paljon tämän vuotisesta Freestylen koulukiertueesta Raumalla. Palaute on ollut positiivista. Olin itse eilen vanhemmille suunnatussa tilaisuudessa ja kyllä kuuntelivat hiljaa ja mielenkiinnolla Teemun esitystä. Teemu osasi asiansa hyvin ja tilaisuudessa virisi myös hyvää keskustelua ja vanhemmat kyselivät paljon. Eräs vanhempi sanoi, että aina kun hän kysyy lapseltaan koulupäivän jälkeen kuulumisia niin koskaan ei oikein saa mitään vastausta, mutta nyt tämä lapsi oli itse mennyt kertomaan Teemun vierailusta koulussa, että miten se oli ollut ajatuksia herättävä. Josko näillä vierailuilla saadaan estettyä yksikin päihdekierre, niin näillä on ollut toivottu vaikutus.
Lähetäthän vielä Teemulle valtavat kiitokset rohkeudesta puhua näistä asioista. Hänellä on hyvä tyyli esiintyä! Ja minun puolestani voidaan vaikka heti lyödä lukkoon ensi vuoden päivät milloin tulette taas Raumalle. Tämä toimintahan on Rauman kaupungin ehkäisevän päihdetyön vuosikellossa ja tarkoituksena toteuttaa joka vuosi 7-luokkalaisille ja heidän vanhemmilleen. Uskon, että tämä toiminta alkaa tuottaa tulosta tulevaisuudessa kun kaikki seiskat käyvät tämän ”myllyn” läpi! Oikein hyvää kevättä Freestylen porukoille!
Erään vanhemman palaute:
Kokemusasiantuntijan rohkea tapa avata oma elämä vieraille ihmisille on ihailtavaa ja rohkeaa. Hänen kaunistelematon tarinansa siitä miten tapahtui ensimmäinen kokeilu ja miten lyhyt matka siitä oli kovien huumeiden käyttöön ja vakavaan päihdekierteeseen pysäytti. Vankilakierre ja viranomaisverkoston apu käytiin läpi. Itselläni vanhempana illan antina oli, että avoimet keskusteluvälit, aito kiinnostus nuoren asioihin ja varhainen havainnointi ja puuttuminen ongelmiin on se mitä itse voin tehdä. Kaiken eteen ei vanhempana pääse ja tarkoitus on myös nauttia elämän mukanaan tuomasta ilosta eikä antaa huolen sumentaa katsetta. Päihdevalistusillassa tieto ei lisännyt kohdallani tuskaa vaan antoi toivoa, että elämä kantaa. Kiitos vielä kaupungille tilaisuuden mahdollistamisesta ja kokemusasiantuntijalle vaikuttavasta läsnäolosta.
Terveisin:
Anna Kuromaa
Perhekeskuksen päällikkö
RAUMAN KAUPUNKI
Hei!
Kiitos vielä vierailusta Kemissä ja läsnäolevasta kerronnasta. Kun tarina ja fakta limittyvät, syntyy elämänmakuista tietoa, jolla on ääni ja kasvot. Päihdeasioista pitää puhua lapsille ja nuorille ajoissa, jotta he ovat valmiita päihdeasioita kohtaamaan sitten yksin tuolla kovassa elämässä ja maailmassa. Kaikkea hyvää toivoen, Heli ja Sauvosaaren koulun väki
Lämmin kiitos vierailusta Ihalan koululla. Oppilaat saivat paljon ajattelemisen aihetta ja osasit sopivalla tasolla kertoa näistä pysäyttävistä ja vakavista asioista. Teette tärkeää työtä, kaikkea hyvää sinulle Teemu ja toivottovasti pääset vielä moneen moneen kouluun kertomaan tarinaasi.
Yst. Heli Ihalan koulusta
Raumalla 7-luokkalaisille pidetty Freestylen koulukiertue on saanut ihan hirmuisen paljon kehuja (niin nuorilta, vanhemmilta, opettajilta kuin terveydenhoitajiltakin) ja siihen on moneltakin taholta toivottu jatkoa. Olemme itse asiassa puhuneet monialaisessa Ehkäisevän päihdetyön elimessä Raumalla, että ottaisimme Freestylen koulukiertueen mielellämme vuosikelloon, jolloin tästä voitaisiin tehdä perinne aina kunkin vuoden 7-luokkalaisille. Teidän toimintanne ja sen vaikuttavuus on saanut kehuja aina päättäjätasolta sinne nuoriin asti! Terveisin, Anna Kuromaa
Perhekeskuksen päällikkö
Päihdekasvattajan vierailu Alavieskan yhtenäiskoululla 5.-9. luokkalaisten luona oli todella hyvä ja lämminhenkinen. Kun keskustelut käydään pienryhmittäin, niin keskusteluja syntyy paljon paremmin kuin suuressa liikuntasalissa, jossa olisi koko koulu koolla. Päihdekasvattajalla on taito lukea ryhmää ja puhua heidän ikätasonsa mukaisesti. Jokaiselle oppilaalle tuli varmasti tunne, että hän tuli kuulluksi ja nähdyksi, koska jokainen sai vuorollaan puheenvuoron. Ketään ei kuitenkaan pakotettu avautumaan omista henkilökohtaisista asioista, vaan asioita käsiteltiin tarvittaessa yleisellä tasolla. Olin yllättynyt kuinka avoimesti ja rohkeasti nuoret keskustelivat. Vieraileva puhuja tukee hyvin koulunuorisotyötäkin ja avaa keskusteluja vapaa-ajalla nuorisotilan avoimissa ovissakin. Opettajien läsnäolo ei ole ollenkaan pakollinen näiden tuntien aikana, mutta paikalla on hyvä olla esim. koulunuorisotyöntekijä tai kuraattori, joka jollain tasolla ainakin tuntee ryhmät ja oppilaat. Suosittelen lämpimästi näitä vierailuja kaikille kouluille!
Koulunuorisotyöntekijä, Alavieska
Kiitos hyvästä päihdekasvatusvierailusta. Paljon hyvää palautetta on tullut niiltä opettajilta jotka olivat mukana tunneilla. Lämminhenkistä ja ikäkauteen sopivaa kunkin ryhmän kohdalla oli ollut juttelu ja tehtävät. Voimme suositella muillekin! Toivoo Alavieskan yhtenäiskoulun väki
Lue lisää
PÄIHDEOHJAAJAMME ESITTÄYTYVÄT

LAURA JUNTUNEN
Laura Juntunen on 28-vuotias toimittaja ja kokemusasiantuntija. Laura kirjoittaa juttuja myös kampanjamme omaan Freestyle-lehteen.
Kokemusasiantuntijana Laura on tehnyt hyvin erilaisia keikkoja kahdenkeskisistä keskusteluista aina suurempiin massaluentoihin. Lauralla on erikoisosaamista mielenterveysongelmien ja päihteidenkäytön suhteesta, tyttöjen asemasta päihdepiireissä ja seksuaaliväkivallasta.
Koulutukseltaan Laura on valtiotieteiden kandidaatti. Kokemusasiantuntijaksi hän kouluttautui keväällä 2019.

TEEMU TUOMAINEN
Teemu on 38-vuotias nuoriso- ja yhteisöohjaaja, joka on tehnyt ehkäisevää päihdetyötä useamman vuoden ajan.
Teemu on käynyt Youth Against Drugs ry:n järjestämän kokemusasiantuntijakoulutuksen ja tehnyt päihdekasvatusta koulukeikkojen lisäksi myös festareilla.
Teemulla on vankkaa osaamista päihdeongelmista ja tietoa esimerkiksi kovien huumeiden riskeistä. Sosiaalialan asiaosaamisen lisäksi hän puhuu koulukeikoilla avoimesti omista nuoruuden kokemuksistaan, yleisön ikätason huomioiden.
Teemun rehellinen selviytymistarina ulos huume- ja rikoskierteestä ja vertaistuen voimasta herättää nuorissa usein runsaasti mielenkiintoa ja kysymyksiä sekä valaa uskoa myös niihin, jotka kamppailevat samankaltaisten ongelmien kanssa.

EETU PAKKANEN
Eetu on 30-vuotias kokemusasiantuntija, joka on työskennellyt pitkään vapaaehtoisena päihdetyön kentällä. Eetu on tottunut kohtaamaan nuoria ja kertomaan kokemuksistaan niin festari- kuin koulukeikoillakin.
Eetu on avoin ja sosiaalinen päihdekasvattaja, jolla on laaja-alaista tietoa päihdeongelmista ja sekakäytön riskeistä. Hänellä on taito kertoa nuorille avoimesti siitä, miten esimerkiksi koulukiusaaminen voi altistaa päihdekokeiluille ja miten huumeongelma johtaa usein myös rikoksen tielle.
Eetu on kouluttautunut kokemusasiantuntija. Tällä hetkellä hän opiskelee sosionomiksi.
toteutuneet KOULUVIERAILUT
KOULUVIERAILUT 2019
TAMMIKUU
24.-25.1.2019 JYVÄSKYLÄ, Kuokkalan yhtenäiskoulu (7.luokat)
HELMIKUU
NILSIÄ, Nilsiän yhtenäiskoulu
VKO 8 OULU (siirretty sairastapauksen vuoksi)
MAALISKUU
7.-8.3.2019 SEINÄJOKI, Pruukin koulu
12.-14.3.2019 PORVOO, Albert Edelfeltin koulu
26.3.-29.3.2019 JYVÄSKYLÄ, Kuokkalan yhtenäiskoulu (syksyllä käymättä jääneet vuosiluokat + vanhempainilta 26.3 klo 18)
HUHTIKUU
1.-3.4. HANKASALMI, useiden koulujen kierros
4.4. MULTIA, Sinervän koulukeskus
11.4. JYVÄSKYLÄ, Mankolan yhtenäiskoulu
VKO 15 RAUMA, Nanun koulu, Raumanmeren peruskoulu, Nortamon peruskoulu ja Rauman normaalikoulu
KOULUVIERAILUT 2018
TAMMIKUU
16.-18.1.2018 MUSTASAARI, Mustasaaren Keskuskoulu ja Tuovilan koulu
HELMIKUU
6.-9.2.2018 JYVÄSKYLÄ, Palokan yhteinäiskoulu
27.-28.2.2018 JÄRVENPÄÄ, Järvenpään yhteiskoulu ja Kinnarin koulu
MAALISKUU
6.3.2018 JÄMSÄ, Kuoreveden yhtenäiskoulu ja Länkipohjan koulu
7.3.2018 JÄMSÄ, Paunun koulu
13.-15.3.2018 JÄMSÄ, Kankarisveden koulu
20.-22.3.2018 JOENSUU, Pyhäselän koulu
23.3.2018 JOENSUU, Hammaslahden alakoulu
HUHTIKUU
5.4.2018 HAMINA, Pappilansalmen koulu
10.-11.4.2018 LEMPÄÄLÄ, Hakkarin koulu
17.4.2018 TAMPERE, Kristillinen koulu
19.4.2018 TURENKI, Turengin koulu
24.-26.4.2018 TURKU, Vasaramäen koulu
TOUKOKUU
8.-9.5.2018 TOIJALA, Toijalan yhteiskoulu
15.5.2018 ESPOO, Kantokasken koulu
16.-18.5.2018 ESPOO, Tiistilän koulu
24.-25.5 YLÖJÄRVI, Metsäkylän yhtenäiskoulu
29.5 MULTIA, Sinervän koulukeskus
31.5 YPÄJÄ, Kartanon yläkoulu
ELOKUU
14.8 HAAPAMÄKI, Haapamäen yhteiskoulu
21.8 RAUTAVAARA, Rautavaaran koulu
27.-28.8.2018 JYVÄSKYLÄ, Mankolan yhtenäiskoulu
30.8 SAARIJÄRVI, Saarijärven yhteinäiskoulu
SYYSKUU
5.9 LAHTI, Lahden Kristillinen koulu
13.9.2018 KUHMOINEN, Kuhmoisten yhtenäiskoulu
19.9.2018 KUOPIO, Taitokodit Oy
27.-28.9.2018 VESILAHTI, Vesilahden yläaste
LOKAKUU
2.10.2018 ESPOO, Nöykkiönlaakson koulu
15.-17.10.2018 EURA, Euran yhteiskoulu
MARRASKUU
1.11.2018 ÄÄNEKOSKI, Koulunmäen yhteiskoulu
7.-8.11.2018 ALAVIESKA, Alavieskan yhtenäiskoulu (Ehkäisevän päihdetyön -viikko)
21.11 SEINÄJOKI, Pruukin koulu (vanhempainilta)
29.-30.11 JYVÄSKYLÄ, Kuokkalan yhtenäiskoulu
JOULUKUU
10.-11.12.2018 SIIKAJOKI, Ruukin koulu
KOULUVIERAILUT 2017
TAMMIKUU
17.-18.1.2017 SONKAJÄRVI, Sonkajärven yläkoulu
19.-20.1.2017 LAPINLAHTI, Portaanpään kansanopisto
24.1.2017 JYVÄSKYLÄ, Tikan koulu
25.1.2017 JYVÄSKYLÄ, Kuokkalan yhtenäiskoulun alakoulu
26.-27.1.2017 JYVÄSKYLÄ, Keltinmäen koulu
HELMIKUU
1.-3.2.2017 MIKKELI, Urheilupuiston koulu
7.-8.2.2017 VANTAA, Hiekkaharjun koulu
9.-10.2.2017 HELSINKI, Apollon Yhteiskoulu
15.-17.2.2016 MIKKELI, Kalevankankaan koulu
21.-24.2.2017 ORIMATTILA, Jokivarren koulu
MAALISKUU
14.-17.3.2017 HÄMEENLINNA, Iittalan yhtenäiskoulu
21.3.2017 LUHANKA, Tammijärven koulu
23.3.2017 ESPOO, Lahnuksen koulu
HUHTIKUU
11.-12.4.2017 ORIMATTILA, Kuivannon ja Vuorenmäen koulu
19.-21.4.2017 HUITTINEN, Pellonpuiston koulu
TOUKOKUU
4.-5.5.2017 JUUKA, Poikolan koulu
10-11.5.2017 HELSINKI, Lauttasaaren Yhteiskoulu
ELOKUU
22.-23.8.2017 LIPERI, Ylämyllyn koulu
29.8.2017 HAMINA, Vehkalahden koulu
SYYSKUU
6.-7.9.2017 ESPOO, Westendinpuiston koulu
12.9.2017 VANTAA, Steiner koulu
14.9.2017 ESPOO, Komeetan koulu
19.-21.9.2017 LEMPÄÄLÄ, Sääksjärven koulu
26.-28.9.2017 JYVÄSKYLÄ, Kuokkalan yhtenäiskoulu
LOKAKUU
3.-4.10.2017 EURAJOKI, Eurajoen yhteiskoulu
24.-25.10.2017 JOENSUU, Eno koulu
26.-27.10.2017 JOENSUU, Uimaharjun koulu
MARRASKUU
7.-8.11.2017 JOUTSA, Joutsan yhtenäiskoulu
14.11.2017 VARKAUS, Puurtilan koulu
15.11.2017 VARKAUS, Lehtoniemen koulu
16.11.2017 VARKAUS, Könönpellon koulu
17.11.2017 VARKAUS, Waltterin koulu
KOULUVIERAILUT 2016
SYYSKUU
5.-8.9 OULU, Haukiputaan koulu
12.-14.9 OULU, Laivakankaan koulu
15.-16.9 OULU, Kastellin koulu
LOKAKUU
25.-26.10 VANTAA, Simonkallion koulu
27.-28.10 VANTAA, Hämeenkylän koulu
MARRASKUU
7.11 VANTAA, Martinlaakson koulu
8.-10.11 HELSINKI, Herttoniemen yhteiskoulu
HUOM!
Lehden tilaaminen ei vielä automaattisesti aktivoi vierailuamme, vaan tilaajan tulee olla yhteydessä meihin ja tehdä varaus. Vierailut toteutetaan varausjärjestyksessä maantieteellisten mahdollisuuksien mukaan.
Ilmoita koulusi jonoon: mirkka@freestylelehti.fi
Lehden tilaajapalvelu: laura@freestylelehti.fi