Oletko jo tilaaja? Saat tunnukset verkkolehteen kirjautumiseen postitse!

Aikuinen Pikku G:

”Ei mitään puoliteholla”

Teinisuosiosta toiseen tulemiseen

Tässä numerossa

Nykylehti on notkea ja nopea

Lehti ei kuole, mutta mukautuu ja monipuolistuu. Nykyaikainen lehti on monipuolinen, nopea ja toimii yhä useammalla alustalla tarjoten uusia mahdollisuuksia. Verkkojulkaisu on ekologinen vaihtoehto, jolla pyrimme tavoittamaan entistä laajempia yleisöjä. Verkkolehdellä pystymme tuottamaan tilaajillemme – opettajille, vanhemmille, kasvatusalan ammattilaisille – entistäkin ajankohtaisempaa materiaalia ilman paino- ja postitusviivettä. Viestintätarpeisiin voidaan reagoida nopeammin mitä painotuotteella.

Vain tilaajille.

Lue »

Syksyn kuulumiset kentältä

Freestyle-päihdekasvatuskampanja on yksityinen yhteiskunnallista työtä tekevä yritys, joka tarjoaa kouluille ilmaista päihdekasvatusta.Työmme on päihteettömien elämäntaitojen vahvistamista ja päihdeasenteisiin vaikuttamista! Koulukoulukierrokset on tänä syksynä aloitettu Espoosta, Siikajoelta ja Oulusta! Tavataan tienpäällä! Ilmoita oma koulusi jonoon!

Vain tilaajille.

Lue »

Päihdyttävä pelaaminen  

Usein peliriippuvuus kehittyy salakavalasti. Ensin kilautellaan vain muutamia kolikoita huoltoaseman peliautomaatilla. Vuosien päästä saldona voi olla kymmenientuhansien velat ja lainaa antaneiden ystävien sekä luottotietojen menetys.

Vain tilaajille.

Lue »

Karaistukaa, nykynuoret!

“Minulle on vielä mummolassa opetettu kirveen, vesurin ja puukon käyttö. Nykyään ei monellakaan ole tällaista mummolaa.”

Vain tilaajille.

Lue »

Rohkeutta on olla avoin

Duudsoneiden Jarno Laasala on oppinut, etteivät hurjat temput sittenkään ole pelottavinta maailmassa. Todellista itsensä voittamista on oman haavoittuvaisuutensa näyttäminen. Se jos mikä vaatii rohkeutta.

Vain tilaajille.

Lue »

Nuorten syrjäytymistä opinnoista ennaltaehkäistään vaikuttavuusperusteisella toimintamallilla

Helsingin Diakonissalaitos (HDL) laajentaa yhteistyössä oppilaitosten kanssa menestyksekästä Vamos-toimintaansatoisen asteen ammatillisiin opintoihin. Vamos-toiminta auttaa syrjäytymisvaarassa olevia 16–29-vuotiaita nuoria, joita huolettaa esimerkiksi arjessa pärjääminen, mielenterveys, asuminen, raha-asiat tai koulu- ja työelämään pääsy. 2. asteen Vamos -toimintamallejapilotoidaan elokuusta alkaen toisen asteen ammatillisten opintojen parissa Suomen Diakoniaopistossa (Helsinki, Lahti, Oulu), Turun ammatti-instituutissa ja Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omniassa lukukauden …

Nuorten syrjäytymistä opinnoista ennaltaehkäistään vaikuttavuusperusteisella toimintamallilla Lue lisää »

Vain tilaajille.

Lue »

Häiritsevä palaute -sivusto antaa ohjeita ja tukea vihapuheen käsittelyyn

Uusi Häiritsevä palaute -verkkosivusto tarjoaa apua työhön liittyvän kuormittavan palautteen käsittelyyn ja ennaltaehkäisyyn. Sivusto korostaa, että häiritsevä palaute ei ole yksittäisen työntekijän ongelma, vaan koskee koko organisaatiota. Yhteiskunnassa käytävän julkisen keskustelun kannalta on tärkeää, että häiritsevästä palautteesta huolimatta asiantuntijat osallistuvat keskusteluun ja päätöksentekoon. Helposti saavutettavalle, maksuttomalle ohjemateriaalille on suuri tarve, sillä mediavälitteinen häiritsevä palaute on …

Häiritsevä palaute -sivusto antaa ohjeita ja tukea vihapuheen käsittelyyn Lue lisää »

Vain tilaajille.

Lue »

Aikuinen PIKKU G: ”Ei mitään puoliteholla”

Hysteriaa ja suosiota, etsikkovuosia ja erehdyksiä. Oppivuosia ulkomailla, opiskelua, politiikkaa ja bisnestä. Kaiken jälkeen, nyt vuonna 2019 Henri Vähäkainu, 32, on yhä Pikku G, jonka tuoreen kolmannen albumin nimi on kuvaavasti Kilometrit.

Vain tilaajille.

Lue »

SOBERISMIA – jatkotarinan 12.osa

Torstai 31.7.2014 Puolentoista tunnin yöunien jälkeen, herätyskello soi eilen yhdeltä yöllä, oli tullut aika lähteä kiipeämään. Leirissä vallitsi täysi hiljaisuus ryhmän pukiessa päälleen useita kerroksia vaatteita, pakatessa kiipeilyreppuja, laittaessa jalkaan ylävuorikenkiä, cramp-oneja ja gaiterseja ja viritellessään otsalamppujaan pilkkopimeässä. Kukaan ei puhunut, kaikki keskittyivät edessä olevaan suoritukseen. Kolmelta lähdimme lumikissalla kapuamaan noin viiteen tuhanteen metriin mistä …

SOBERISMIA – jatkotarinan 12.osa Lue lisää »

Vain tilaajille.

Lue »

Ilmaiset artikkelit

ASUNNOTTOMUUS: Vailla kotia, vailla lepoa

Joka päivä tuhannet ihmiset Suomessa miettivät, missä viettävät tulevan yön. Asunnottomuuden uhka vaanii Suomessa erityisesti nuoria, pienituloisia, miehiä sekä maahanmuuttajia. “Eivät ihmiset tyhmiä ole, kyllä he ymmärtävät, ettei juominen paranna tilannetta, mutta asunnottomana perspektiivi kapenee. He vain yrittävät selviytyä päivä kerrallaan, ja siinä vaiheessa juominen saattaa tuntua ihan järkeenkäyvältä vaihtoehdolta.”

Vain tilaajille.

Lue lisää »

NARKOLEPSIA: Aivosumun armoilla

Keväällä 2009 uutisoitiin maailmalla riehuvasta rajusta sikainfluenssasta. Mediakohu ruokki paniikkia uutisoimalla terveidenkin ihmisten kuolemista. Kyseessä oli aivan uudenlainen tauti, johon ihmisillä ei ollut vastustuskykyä. Oli päätettävä nopeasti, mitä tehdään. Pandemian pelossa valittiin rokote, jota saatiin riittävästi ja tarpeeksi nopeasti. Jyväskyläläinen Mirka Sulkunen, 23, oli tuolloin 16 ja juuri aloittanut lukion.

Vain tilaajille.

Lue lisää »

PÄÄKIRJOITUS: Sosiaalinen yrittäminen loi uuden kolmannen sektorin

Hyvän tekemisen ja bisneksen epäpyhä liitto aiheuttaa ymmärrettävästi skeptisyyttä. Verkkolehden myyminen antaa meille mahdollisuuden omavaraiseen toimintaan kestävällä kulurakenteella. Sosiaalisella yritystoiminnalla pystymme vastaamaan koulujen tarpeeseen tehokkaasti riippumattomina avustuspäätöksistä ja rahankeräyksistä. Toimintamme on vastikekauppaa, jonka tuotot käytetään yhteiskunnalliseen työhön.

Vain tilaajille.

Lue lisää »

Pääkirjoitus: Kukkahattuja ja myssypäitä – stigmoja ja propagandasanoja

Osa ihmisistä pystyy käyttämään kannabista ilman haittoja. Fakta. Jokainen ongelmakäyttäjä on ollut aluksi viihdekäyttäjä. Fakta. Tuskin kukaan on suunnitellut tietoisesti päätyvänsä päihdeongelmaiseksi. Päihdekasvatuksen tehtävä on tuoda esiin käytön riskit. Lehdessämme haastateltu Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n kannabisasiantuntija Kim Kannussaari puhuu kukkahattujen ja myssypäiden stigmoista. Kannabiksen puolustajien stigma tulee siitä, että heidät on niputettu yhtenäiseksi ryhmäksi, joiden …

Pääkirjoitus: Kukkahattuja ja myssypäitä – stigmoja ja propagandasanoja Lue lisää »

Vain tilaajille.

Lue lisää »

”Haluaisin vain tehdä työtä ja maksaa veroni”


Vaalilupauksissa vannotaan kautta kiven ja kannon vähäosaisille sitä parempaa oksaa, vaikka jokainen meistä tietää, että jahka ääni on sujahtanut kirstuun, vaalilupaukset ovat yhtä haalistuneita kuin vanhat Polaroid-kuvat. 

Freestyle-lehti jalkautui Helsingin Sörnäisiin Vailla Vakituista Asuntoa ry:n eli VVA ry:n pyörittämään VEPA-kahvilaan eräänä aurinkoisena keskiviikkoaamuna. Kohtasimme Kristiinan, Pekan, Samin ja Markun, jotka kertoivat elämästään, peloistaan ja haaveistaan.

Vain tilaajille.

Lue lisää »

Mikä on Freestyle

Elämänsuojelun ja ehkäisevän päihdetyön Freestyle-lehti käsittelee raikkaasti ajankohtaisia ilmiöitä, ja klassikkoaiheita uusista näkökulmista. Lehti haastaa pohtimaan asioita kriittisesti ja eettisesti tarjoten tarinoita vakavista teemoista viihteeseen. Freestyle antaa elämyksiä ja monipuolisia esimerkkejä terveeseen elämään ja inspiroi voimaan hyvin. Ammattitaitoinen toimitustiimimme tuottaa laatuartikkeleita muun muassa nuoriso- ja kasvatusalan ammattilaisille, opettajille, nuorille ja heidän vanhemmilleen. Freestyle on siis koko perheen lehti, josta jokainen löytää jotakin mielenkiintoista luettavaa. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Ensimmäinen verkkolehti ilmestyi lokakuussa ja seuraava verkkolehti ilmestyy 15.12.2019. 

 

Painetussa lehdessä julkaistuja artikkeleita voit lukea täältä:

Painettujen numeroiden kansia

Kuvat aukeavat klikkaamalla suurempaan kokoon.

Vieritä ylös

Kirjaudu tästä