Tiedote 16.8.2021: Kouluvierailut jatkuvat

Freestyle-päihdekasvatusvierailut jatkuvat syksyllä 2021 koronarajoitusten sallimissa rajoissa ja koulujen toivomusten mukaisesti. Pyrimme ensisijaisesti vierailemaan kouluilla mahdollisimman normaaliin tapaan, mutta etävierailut ovat yhä myös mahdollisia. Loppuvuodesta kierrämme Pöytyällä ja Siikajoella. Keväälle vierailuja suunnitellaan pohjoiseen ja ainakin Rovaniemellä tulemme viipymään useamman viikon.

Lukuvuonna 2020-2021 kouluvierailuiden määrä oli aiempia vuosia vähäisempi koronarajoitusten vuoksi. Toteutimme vierailuita etäyhteyksien avulla. Näistäkin saatiin positiivisia kokemuksia ja myönteistä palautetta kouluilta ja oppilailta. Etävierailut kuitenkin haastavat tärkeää vuorovaikutusta, joten pyrimme toteuttamaan keikkoja mieluummin lähikontaktissa, kunhan se vain on turvallista. Fyysiset vierailut mahdollistavat erityisiä kohtaamisia oppilaiden kanssa. Koululla vieraillessaan päihdekasvattajallamme on mahdollisuus kohdata nuoret yksilöinä, ja olla oppilaiden tavoitettavissa myös esimerkiksi oppituntien jälkeen tai välituntien aikana.

Päihdekasvattajamme odottavat innolla tulevaa lukuvuotta. Vaikka pandemia ei ole vielä ohi, toivomme, että pääsemme tapaamaan tänä vuonna taas suuremman määrän oppilaita.

Jos koronatilanne paikkakunnallasi ei kuitenkaan salli fyysistä vierailua koululle, voimme myös kartoittaa etävierailun mahdollisuutta.

Otamme nyt vastaan vierailutoiveita ja varauksia keväälle 2022.

Lisätietoja:

Mirkka Torikka
mirkka@freestylelehti.fi

Laura Juntunen (äitiyslomalla)
laura@freestylelehti.fi

www.freestylelehti.fi