Tiedote 16.8.2021: Kouluvierailut jatkuvat

Freestyle-päihdekasvatusvierailut jatkuvat syksyllä 2021 koronarajoitusten sallimissa rajoissa ja koulujen toivomusten mukaisesti.

Lukuvuosi 2021 alkaa samankaltaisessa epävarmuudessa, kuin edellinenkin syksy. Pyrimme ensisijaisesti vierailemaan kouluilla mahdollisimman normaaliin tapaan, mutta etävierailut ovat yhä myös mahdollisia.

Lukuvuonna 2020-2021 kouluvierailuiden määrä oli aiempia vuosia vähäisempi koronarajoitusten vuoksi. Maailmanlaajuinen pandemia teki jalkautuvasta työstämme haastavaa: kouluvierailuita sovittiin ja järjesteltiin keväästä 2020 lähtien useamman paikkakunnan kanssa, mutta ajoittain koronatilanteen pahentuminen ennen suunniteltua vierailua johti myös peruutuksiin.

Onneksi pandemian pahenemisaaltojen väleissä nähtiin myös parempia aikoja! Päihdekasvattajamme pääsivät vierailemaan muutamilla kouluilla syksyn 2020 ja kevään 2021 aikana. Vierailut olivat onnistuneita ja tärkeitä kohtaamisia niin oppilaille, koulun henkilökunnalle kuin päihdekasvattajillemme. 

Koska viime lukuvuoden aikana koronarajoitukset estivät monilla paikkakunnilla vieraiden ottamisen kouluille, toteutimme muutamia etävierailuita etäyhteyksien avulla. Näistäkin saatiin positiivisia kokemuksia ja myönteistä palautetta kouluilta ja oppilailta. Etävierailut kuitenkin haastavat tärkeää vuorovaikutusta, joten pyrimme toteuttamaan keikkoja mieluummin lähikontaktissa, kunhan se vain on turvallista. Fyysiset vierailut mahdollistavat erityisiä kohtaamisia oppilaiden kanssa. Koululla vieraillessaan päihdekasvattajallamme on mahdollisuus kohdata nuoret yksilöinä, ja olla oppilaiden tavoitettavissa myös esimerkiksi oppituntien jälkeen tai välituntien aikana.

Päihdekasvattajamme odottavat innolla tulevaa lukuvuotta. Vaikka pandemia ei ole vielä ohi, toivomme, että pääsemme tapaamaan tänä vuonna taas suuremman määrän oppilaita.

Jos koronatilanne paikkakunnallasi ei kuitenkaan salli fyysistä vierailua koululle, voimme myös kartoittaa etävierailun mahdollisuutta.

Otamme nyt vastaan vierailutoiveita ja varauksia tulevan lukuvuoden ajaksi (syksy 2021 – kevät 2022). Jos toivot vierailua omalle paikkakunnallesi, ota meihin yhteyttä!

Lisätietoja:

Laura Juntunen (14.10.2021 saakka)
laura@freestylelehti.fi

Mirkka Torikka
mirkka@freestylelehti.fi

www.freestylelehti.fi